Arrangement Museumtocht

Voor de zomermaanden is er bijzonder arrangement gemaakt door twee Katwijkse musea en een historisch binnenschip. U waant zich in vroegere tijden en wordt meegenomen op een reis door de tijd. U beleeft onvergetelijke momenten van herkenning en verbazing nu drie culturele topattracties uit Katwijk hun krachten gebundeld hebben om u een bijzondere dag te bezorgen. Een ideaal uitje voor het hele gezin en voor grootouders met hun kleinkinderen.

Van begin juli tot eind augustus op de dinsdagen tijdens de toeristenmarkt kunt u dit arrangement meemaken.De start is om 10.30 uur met een ontvangst met koffie en Katwijkse knip in het Katwijks Museum aan de Voorstraat. In dit historische pand krijgt u, na de koffie, een rondleiding langs de bijzondere collectie schilderijen van Nederlandse en buitenlandse schilders en de fraaie collectie lokale en streekgebonden bezienswaardigheden. 

Daarna wandelt u om 12.30 uur met uw begeleider naar de Prins Hendrikkade waar het historische motorschip ‘Wilhelmina’, al op u wacht. Dit schip is een zgn. ‘Katwijker’, gebouwd in 1915, die voornamelijk gebruikt werd voor het vervoer ten behoeve van de haringvisserij. Om 12.45 uur vertrekt het schip over de Rijn naar Valkenburg waar het schip omstreeks 13.30 uur afmeert bij de Stoomtrein Katwijk Leiden. Tijdens deze tocht kan een zgn. schipperslunch genuttigd worden à €6,00.

In dit museum kunt u een film over het smalspoor bekijken. Verder is er een bezoek aan de motorlocomotievenloods en maakt u kennis met een plattelands spoorwegbedrijf uit de vorige eeuw. Het bezoek is natuurlijk niet compleet zonder een treinrit langs het Valkenburgse Meer.

Om 15.45 uur vertrekt de ‘Wilhelmina’ weer richting Katwijk alwaar het schip rond 16.30 uur afmeert in het Prins Hendrikkanaal. De deelnemers kunnen dan nog tot 18.00 uur genieten van de gezellige sfeer in het dorp tijdens de toeristenmarkt. 

Na afloop van de vaartocht kunt u tegen een aantrekkelijke prijs uw dagje uit afsluiten bij pannekoekenrestaurant De Beslagkom aan de Zwaaikom, vlakbij de ligplaats van de Wilhelmina.

  U heeft de keuze uit:

    - Pannenkoek met drie ingrediënten naar keuze,

    - Classic baconburger met friet en saus,

    - Griekse-, Zalm- Tonijn- of Huzaren maaltijdsalade met brood

U kunt zich aanmelden bij het Katwijks Museum, Voorstraat 46, telefoon: 071-4013047 of via tel. 06-15426052 havenmeester / tel. 06-53239486 IJs Plug
De kosten voor dit arrangement bedragen €29,- p.p. Kinderen t/m 14 jaar en Museumkaarthouders €10,- korting.
i.v.m. beperkte scheepsruimte en stookkosten: minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Hierbij geldt: Vol is vol.

  -  debeslagkom.nl

  -  katwijksmuseum.nl

  -  stoomtreinkatwijkleiden.nl

 

Info & reserveringsformulier

Gegevens groep

Voorkeur arrangement

Gegevens contactpersoon

 

  logo anbi